معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن
::: در حال بارگیری لطفا صبر کنید :::
معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن
www.rozex.rozblog.com
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم

صفحه اصلی معرفی رشته مهندسی مکانیکمعرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن

تعداد بازدید : 673
نویسنده پیام
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن

رشتۀ مهندسی مكانیك را شاید بتوان ازنقطه نظر تنوع موضوعات تحت پوشش، جامع ترین رشتۀ مهندسی به شمار آورد. مهندسی مکانیک تا حدودی با علم مکانیک تفاوت دارد؛ چراکه یک مهندس مکانیک علاوه بر علم مکانیک باید بسیاری از علوم دیگر را یاد گرفته و بعضی از هنرها را نیز کسب کند. شاید بتوان گفت که رشتۀ مهندسی مکانیک، رشتۀ تحلیل و طراحی سیستم های دینامیکی و استاتیکی است. به عبارت دیگر محاسبات فنی، مدل سازی و شبیه سازی، طراحی و تهیۀ نقشه ها، تدوین روش ساخت، تولید و آزمایش تمامی ماشین آلات و تأسیسات موجود در دنیا، با تکیه بر توانایی های مهندسان مکانیک انجام می گیرد. مهندسی مکانیک نیازمند فهم مفاهیمی مانند سینماتیک، سینتیک، ترمودینامیک، دانش مواد، تحلیل سازه ها و ... است که این ها موضوعات اساسی مکانیک را تشکیل می دهند.

سه گرايش عمده مهندسي مکانيک در ايران وجود دارد که تقريبا در تمامي دانشگاههاي کشور ارائه مي شوند. اين سه گرايش به شرح زير مي باشند:

· گرايش مکانيک در طراحي جامدات

در اين گرايش متخصصاني تربيت مي شوند که بتوانند در مراکز توليدي ،‌کارخانه جات صنعتي به طراي اجزاء مکانيکي ، مکانيزم ها ، ماشين آلات بپردازند. مباحث تئوري در اين گرايش زياد مطرح مي شود و دانش جويان بايد از پايه رياضي بسيار خوبي برخوردار باشند. بازار کار اين گرايش مثل گرايش هاي ديگر مهندسي مکانيک بسيار خوب است .طبق آمار در انتخاب رشته کنکور نيز اين گرايش ازاقبال بالاتري نسبت به دو گرايش ديگر برخوردار است.

· گرايش مکانيک در حرارت و سيالات

اين رشته در به کاربردن علوم و تکنولوژي مربوط جهت طرح و محاسبه اجزاء سيستم هايي که اساس کار آنها مبتني بر تبديل انرژي ، انتقال حرارت و جرم است به متخصصان کارآيي لازم را مي‌دهد و آنها را جهت فعاليت در صنايع مختلف مکانيک در رشته حرارت و سيالات (نظير مولدهاي حرارتي، انتقال سيال نيروگاههاي آبي، موتورهاي احتراقي و ... ) آماده مي‌سازد.

فارغ‌التحصيلان اين دوره قادر به طراحي و محاسبه اجزا و سيستمها در بخشهاي عمده‌اي از صنايع نظير صنايع خودروسازي ، نيروگاههاي حرارتي و آبي، صنايع غذايي، نفت، ذوب فلزات و غيره هستند.

· گرايش ساخت و توليد

از قديم يک خلا بزرگ در بين طراحي يک محصول و ساخت آن وجود داشت وآن اين بود که مهندسان طراحي محصولاتي طراحي مي کردند که نمي دانستند امکان ساخت اين محصول وجود دارد يا نه؟ در واقع عدم شناخت از روش هاي توليد قطعات ضعف بنيادي طراحان مکانيک بود و هميشه با طرح هاي رو به رو بوديم که عملا قابليت ساخت نداشت و بي استفاده باقي مي ماند. اين خلا باعث بوجود آمدن گرايشي در مهندسي مکانيک شد که ساخت و توليد ناميده شد. در واقع اين گرايش ارتباط بين طراحي و ساخت را به طور منطقي بر قرار کرد . امروزه در تيم هاي طراحي حتما چند مهندس مکانيک با گرايش ساخت و توليد نيز وجود دارد که بتواند در هنگام طراحي محصول روش هاي ساخت آن را نيز پيش بيني کرده و نظر طراح را به سمتي هدايت کند که بتواند محصولي طراحي کند که قابليت ساخت با هزينه کم را داشته باشد. روش هاي توليد، اصول شکل دهي مواد، ‍CNC ‌ ،‌ماشين کاري ،‌ريخته گري ،‌ماشين ابزار ، هيدروليک و پنوماتيک ، از واحد هاي تخصصي اين گرايش مي باشد.

برقراري ارتباط بين طراحي و کارگاه هاي ساخت وظيفه اصلي مهندسي مکانيک ساخت و توليد است.حدودا 100 واحد درسي اين سه گرايش مشابه مي باشند و هر يک از فارغ التحصيلان اين سه گرايش توانايي هاي مشترک زيادي دارند.

از شما کاربران عزیز هم تقاضا می شود مطالب و سوالات خود پیرامون موضوع را این جا مطرح نمایند.


شنبه 09 مرداد 1395 - 12:33
ارسال پیام نقل قول تشکر
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
پاسخ : 1 RE معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن :

استاتیک: استاتیک یا ایستایی، شاخه ای از مکانیک و علوم مهندسی است که به بحث و مطالعه دربارۀ یک سیستم یا سامانۀ فیزیکی در حال تعادل می پردازد. تعادل، حالتی است که در آن اجسام یا سازه های تحت تأثیر نیروهای خارجی، تغییر مکان نسبی نداده و در حالت ایستایی و سکون باقی بمانند. استاتیک ازجمله مباحثی است که در تجزیه وتحلیل سازه ها و نیز مطالعۀ سیالات در حالت سکون، کاربرد بسیاری دارد. بررسی تعادل دوبعدی و سه بعدی در خرپاها، قاب ها، ماشین ها، تیرها و کابل ها و نیز گشتاور اینرسی سطوح و اجسام، اصطکاک و کار مجازی، ازجمله موضوعاتی است که در این علم مورد بررسی قرار می گیرند.


یکشنبه 10 مرداد 1395 - 21:03
ارسال پیام نقل قول تشکر
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
پاسخ : 2 RE معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن :

دینامیک: دینامیک یا پویایی، شاخه ای از مکانیک و علوم مهندسی است که به بحث و مطالعۀ دلایل حرکت و به بیانی دقیق تر، بررسی حرکت به کمک نیروها و قوانین مربوطه می پردازد. در حالت کلی، حرکت یک ذره از دو دیدگاه مختلف می تواند مورد بررسی قرار گیرد. مکانیک کلاسیک که در آن حرکت اجسام مورد تجزیه وتحلیل قرار می گیرد، شامل دو بخش سینماتیک و سینتیک است. در سینماتیک از علل حرکت بحثی به میان نمی آید و حرکت بدون توجه به عامل ایجادکنندۀ آن بررسی می شود؛ اما در سینتیک علت های حرکت مورد توجه قرار می گیرند؛ یعنی هر ذره در ارتباط با محیط اطراف خود و متأثر از آن ها فرض می شود. بسیاری از مسائل مهندسی وجود دارند که پاسخ آن ها به آگاهی دربارۀ قوانین دینامیکی وابسته است.


پنجشنبه 21 مرداد 1395 - 17:39
ارسال پیام نقل قول تشکر
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
پاسخ : 3 RE معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن :

مقاومت مصالح: مقاومت مصالح یا مکانیک مواد بخشی از علم مواد است که به مطالعۀ استحکام مواد و رفتار مکانیکی آن ها در حالت کلی (مانند تنش، کرنش، خمش، پیچش، تغییر شکل و رابطۀ میان تنش و کرنش) می پردازد. در علم مواد، مقاومت یک ماده عبارت است از توانایی آن در استقامت ورزیدن در برابر بار اعمالی بدون شکست. هدف اصلی از درس مقاومت مصالح، فراهم کردن زمینه ای است تا مهندسان آینده بتوانند با استفاده از آن، ماشین های گوناگون و سازه های باربر را تحلیل و طراحی کنند. تحلیل و طراحی هر سازۀ معلوم شامل محاسبۀ تنش ها و تغییر شکل هاست.


دوشنبه 25 مرداد 1395 - 15:28
ارسال پیام نقل قول تشکر
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
پاسخ : 4 RE معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن :

ترمودینامیک: ترمودینامیک یا گرماپویایی، شاخه ای از علوم طبیعی است که به بحث راجع به گرما و نسبت آن با انرژی و کار و نیز سیستم های فیزیکی بر اساس تئوری و قوانین ترمودینامیک می پردازد. در ترمودینامیک از یک سری خواص برای توصیف حالت مواد، تعریف و چگونگی ارتباط با آن ها و قوانین حاکم بر آن ها استفاده می شود. این خواص که آن ها را خواص ترمودینامیکی می نامند، شامل دما، فشار، حجم مخصوص، چگالی مخصوص، انتروپی، انتالپی، انرژی آزاد گیبس، انرژی آزاد هلمهولتز و ... است. ترمودینامیک، رفتار میانگینی از تعداد زیادی از ذرات میکروسکوپیک را بیان می کند. ترمودینامیک موضوع بخش گسترده ای از علوم و مهندسی ازجمله موتور، گذار فاز، واکنش های شیمیایی، پدید ههای انتقال و ... است.


سه شنبه 30 شهریور 1395 - 10:54
ارسال پیام نقل قول تشکر
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
پاسخ : 5 RE معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن :

مکانیک سیالات: مکانیک سیالات یکی از شاخه های وسیع در مکانیک محیط های پیوسته را تشکیل می دهد. مکانیک سیالات با همان اصول مربوط به مکانیک جامدات آغاز می شود؛ ولی آنچه سرانجام این دو را از هم متمایز می سازد، این است که سیالات بر خلاف جامدات قادر به تحمل تنش برشی نیستند. با دانستن این مسئله، معادله هایی برای تحلیل حرکت سیالات طرح ریزی شده است. این علم که به بررسی سیالات در حالت سکون و نیز سیالات متحرک می پردازد، در تعداد زیادی از بخش های مهندسی مانند پمپ ها، توربین ها، هواپیما، کشتی، جت و ... کاربرد دارد.


چهارشنبه 31 شهریور 1395 - 20:27
ارسال پیام نقل قول تشکر
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
پاسخ : 6 RE معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن :

آشنایی با تأسیسات مکانیکی: تأسیسات مکانیکی یکی از زیرشاخه های مهم مهندسی مکانیک به شمار می رود. این شاخه به بررسی شرایط یک محیط پرداخته و با توجه به وضعیت محیط به بهبود آن محیط از نظر آسایش انسان کمک می نماید.در ادامه قصد داریم طی چندین پست درباره دروسی که یک مهندس مکانیک برای آمادگی در این شاخه میگذراند توضیح دهیم .تاسیسات مکانیکی شامل بخش های زیادی از جمله موارد زیر میگردد:

گازرسانی به شهر و خانه، مباحث انتقال آب و آبرسانی به منازل، تهویه مطبوع ساختمان ها و طراحی موتورخانه و سیستم های حرارت مرکزی و طراحی سیستم های تبرید و سردخانه ای می پردازد .

http://iranmanufacturing.rozblog.com/post/209


پنجشنبه 20 آبان 1395 - 18:17
ارسال پیام نقل قول تشکر
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
پاسخ : 7 RE معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن :

آشنایی با درس گازرسانی:

درس گازرسانی تنها درس 2 واحدی تاسیسات میباشد. این درس یکی از مهمترین دروس تاسیسات مکانیکی است.در این درس دانشجویان با مفاهیم اولیه و کلیاتی پیرامون استخراج گاز، پالایش و فراروی آن و مکانیزم های موجود برای فراوری گاز مایع و پایداری میعانات گازی آشنا شده و به مباحث لوله کشی پرفشار (بین شهری) و کم فشار (درونشهری و ساختمان ها) پرداخته میگردد.مهمترین بخش این درس آشنایی دانشجویان با اصطلاحات نظام مهندسی ساختمان و بازرسی گاز و همینطور طراحی لوله کشی گاز ساختمان و محاسبات دودکش ها می باشد. این بخش مشتمل بر قسمت هایی از کتاب مبحث 17 مقررات ملی ساختمان می باشد که فراگیری آن برای متقاضیان آزمون نظام مهندسی الزامی است.


جمعه 28 آبان 1395 - 11:29
ارسال پیام نقل قول تشکر
admin آفلاین

مدیر انجمن

ارسال‌ها : 22
عضويت : 6 /4 /1393
تشکر شده : 7
پاسخ : 8 RE معرفی جامع رشته مهندسی مکانیک و گرایش های آن :

آشنایی با درس تهویه مطبوع: درس حرارت مرکزی و تهویه مطبوع یک درس 3 واحدی از دروس تاسیسات مکانیکی در دانشکده مکانیک می باشد. دانشجویان در این درس ابتدا،به ادامه مباحث سایکرومتریک (دنباله ترمودینامیک 2) می پردازند، با انواع فرایندهای تهویه آشنا شده و محاسبات آن ها را به همراه تعاریف و اصطلاحات تخصصی لازم در این بخش فرا می گیریند.

در ادامه وارد مباحث اصلی درس شده و به محاسبه بار حرارتی ساختمان پرداخته می گردد. با توجه به این بار، دستگاه های گرمایشی انتخاب شده و سیستم حرارت مرکزی ساختمان طراحی می گردد. در این مبحث دانشجویان با نحوه لوله کشی سیستم تهویه نیز آشنا می گردند.

سپس مبحث بار برودتی (سرمایی) بررسی شده و طبق آن وسایل گرمایشی انتخاب می شود. آشنایی با انواع روش ها، وسایل و ابزار طراحی در تهویه از ویژگی های دیگر این درس است.

در اخر مباحث دیگری همچون هواسازها و گرمایش از کف (تابشی) مورد بررسی دقیق قرار گرفته و دانشجویان با تعدادی نرم افزار اشنا می گردند. از جمله این نرم افزارها می توان به HAP, TRNSYS, EnrgyPlus اشاره کرد که وظیفه آن ها علاوه بر طراحی، محاسبات بارها نیز می باشد.

از دیگر مباحث تهویه که در دوره کارشناسی به آن ممکن است پرداخته نشود مبحث اتاق های تمیز است که در بیمارستان ها، درمانگاه ها و... کاربرد فراوان دارد.

کتاب مرجع این درس، در بیشتر دانشگاه های کشور، کتاب مهندسی تهویه مطبوع از دکتر مقیمان است .


یکشنبه 30 آبان 1395 - 22:20
ارسال پیام نقل قول تشکر

تمامي حقوق محفوظ است . طراح قالبــــ : روزیکســــ